Landelijke politici discussiëren in Valkenswaard.

Het Politiek Café Valkenswaard houdt, in verband met de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal, een debatavond. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 februari.

De politieke ontmoeting  wordt gehouden in Stadcafé De Senaat aan de Luikerweg 10 te Valkenswaard. De discussieleider is Lucas van Houtert, hoofdredacteur Brabants Dagblad.

Voor de debatavond zijn uitgenodigd alle huidige fracties in de Tweede Kamer. Tot op heden hebben wij een toezegging mogen ontvangen van:

 1. Christen Democratisch Appel(CDA)-Erik Ronnes
 2. ChristenUnie-Hermen Vreugdenhil
 3. Democraten 66(D66)-Jessica van Eijs
 4. 50Plus- Chris Spooren
 5. Socialistische Partij(SP)-Henk van Gerven
 6. Vrijzinnige Partij-Norbert Klein
 7. Volkspartij voor Vrijheid en Democratie(VVD)-Habbo Siebold Veldman
 8. Partij van de Dieren-Marco van der Wel
 9. Partij van de Arbeid(PvdA)-Michiel Servaes

 

De thema’s die tijdens de debatavond aan de orde komen, sluiten aan bij de problematieken in de provincie Noord-Brabant en/of de regio Zuidoost Brabant. Ook de landelijke onderwerpen worden niet uit het oog verloren.

Aan de orde komen:

 • Zorg (landelijk)
 • Economie / Brainport – Mainport / Eindhoven Airport / infrastructuur (regionaal)
 • Invloed / regelgeving Europa – intensieve veehouderij (landelijk -regionaal)
 • Immigratie – asielzoekers (landelijk)
 • Gemeentelijke herindeling (opmerkingen burgemeester Jorritsma Eindhoven)

De discussieavond op 14 februari in Stadscafé De Senaat duurt van 20.00 tot 22.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Een bushalte van het BRAVO-streekvervoer is op de Markt(op 100 m.) van Valkenswaard. Verder is er ruime, gratis parkeergelegenheid op het naburige Kloosterplein en Carillonplein.

Wij van Politiek Café Valkenswaard heten u op 14 februari allen van harte welkom.

————————————————————————————————————————————————–

Deelnemers aan het debat

Erik Ronnes. Politicus CDA.     Erik is een Nederlands politicus namens het CDA. Sinds 20 mei 2015 is hij lid van de Tweede Kamer. Van 1991 tot april 2010 was hij werkzaam bij multinational Xerox. Binnen Xerox ontwikkelde hij zich als specialist op het terrein van Europese douanewetgeving. Vanaf 2000 vervulde hij diverse managementfuncties op het gebied van informatietechnologie en financiën. Geboren: 6 november 1967 (49 jaar), Boxmeer.

 

Hermen Vreugdenhil. Politicus ChristenUnie.      Hermen uit Nieuwendijk staat op de achtste plaats van de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen.Hermen is al fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Statenfractie in Noord-Brabant en raadslid voor de ChristenUnie in Werkendam.  Geboren: 21 november 1975, Willemstad (Curaçao).

 

 

 

 

Jessica van Eijs. Politica D66.  Jessica van Eijs (1981) is kandidaat van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Zij is fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Eindhoven. Jessica is advsieur van Atriensis, een bureau dat woningcorporaties adviseert over energie en duurzaamheid. Geboren: 8 augustus 1981 te Nijmegen.

 

Chris Spooren. Politicus 50PLUS.                Chris is bestuurslid van 50Plus en studeerde sociale Economie, bedrijfskunde en telecommunicatie. Sinds 2002 is hij politiek actief en heeft jarenlang ervaring als raadslid en als Algemeen bestuurslid van het Waterschap “De Dommel”. Hij staat nu 30e op de kieslijst. Geboren 26-07-1958 en is woonachtig in Son en Breugel.

 

 

 

 

Henk van Gerven. Politicus SP.    Henk is sinds de Tweede Kamerverkiezingen 2006 lid van de Tweede Kamer voor de Socialistische Partij. Henk werd in 1955 in Riethoven geboren.  Geboren: 11 maart 1955 (61 jaar), Riethoven.

 

 

 

 

Nobert Klein.  Politicus Vrijzinnige Partij.    Norbert  is een Nederlands politicus. Sinds 20 september 2012 is hij lid van de Tweede Kamer. Tot dan was hij zelfstandig subsidieadviseur. Na het vertrek van Henk Krol werd hij op 7 oktober 2013 fractievoorzitter van 50Plus.  Geboren: 1 maart 1956 (60 jaar), Hengelo.

 

 

 

“Hayke Veldman is sinds 2014 Tweede Kamerlid voor de VVD, waar hij daarvoor werkzaam was als ZZP’er in zijn woonplaats Nijmegen. In Nijmegen was hij ook jarenlang fractievoorzitter van de VVD. In de Tweede Kamer heeft hij zich onder meer beziggehouden met de onderwerpen Ruimtelijke Ordening en Openbaar Bestuur. Geboren: 5 november 1969 (47 jaar), Zoetermeer.”

 

 

Marco van der Wel. Politicus PvdD. Marco is sinds 10 maart 2011  fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Noord Brabant. Hij is afgestudeerd chemisch technoloog en werkbouwer. Hij is werkzaam als octrooi onderzoeker. Geboren op 15 augustus 1972 te Rotterdam

 

 

 

 

Michiel Servaes. Politicus: Partij van de Arbeid. Michiel  is een Nederlands politicus. Servaes is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid. Hij is de woordvoerder Buitenlandse Zaken.  Geboren: 21 februari 1972 (44 jaar), Nederland