Archive for April, 2010

Politiek Café Valkenswaard gaat van start

In Valkenswaard start een periodiek terugkerende discussieavond waarbij de inwoners van Valkenswaard en de lokale politieke partijen/politici elkaar treffen en bevragen. Dit gebeurt onder de naam ‘Politiek Café Valkenswaard’. De eerste bijeenkomst vindt plaats na het zomerreces op dinsdag 21 september.

De bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ kennen een vast stramien en vinden steeds plaats in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard. Aan de avond werken mee een interviewer, een columnist en enkele artiesten. Verder worden steeds uitgenodigd een expert van een specifiek doelgroep, één vertegenwoordiger per partij afhankelijk van het onderwerp en/of het gemeentebestuur.

Het programma is opgebouwd uit drie delen van ongeveer twintig minuten. De avond begint met een stellingenblok. Daarbij staat de problematiek van een specifieke doelgroep centraal(jongeren, sport, ouderen, gehandicapten, middenstand). Een expert vanuit die doelgroep poneert een stelling en kruist de degens met enkele politici.

Het tweede blok gaat uit van een actueel onderwerp dat op de agenda staat van de raadscommissie en de gemeenteraad. Hierbij gaan specialisten van de verschillende politieke partijen met elkaar in discussie.

In het afsluitende blok gaat de zaal in discussie met aanwezige politici. Daartoe kunnen vooraf vragen worden ingeleverd bij ‘Politiek Café Valkenswaard’.

De verschillende discussieblokken worden afgewisseld met momenten van muzikale voordrachten en er verschijnt steeds een politiek columnist.

De bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ vinden steeds plaats op de dinsdagavond in de week die vooraf gaat aan de gemeenteraadsvergadering. De eerste politieke ontmoeting is op dinsdag 21 september.

Welkom

Welkom op de site van Politiek Café Valkenswaard. Hier kunt u later meer informatie vinden over de organisatie en het Politiek Café zelf.

Rob van den Dungen
Creative Director

April 2010
S M T W T F S
    Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930