Archive for July, 2010

Stellingen?

Heeft u stellingen voor het Politiek Café Valkenswaard? Reageer dan via de comments op dit artikel.

Wie werken mee aan het ‘Politiek Café Valkenswaard’?

Het ‘Politiek Café Valkenswaard’ telt een grote groep medewerkers achter de schermen. De meesten daarvan zijn dan ook niet zichtbaar. Om die mannen en vrouwen gaat het ook helemaal niet. Onze belangrijkste ‘medewerkers’ zijn de inwoners van Valkenswaard. Zij gaan immers een wezenlijke bijdrage leveren aan het politieke debat. Een politieke discussie is overigens niets zonder de andere, belangrijke categorie ‘medewerkers’:
de dames en heren politici. De gemeenteraadsleden, de wethouders, maar ook de mensen uit de steunfracties of het bestuur van de politieke partijen.

Wat doet het ‘Politiek Café Valkenswaard’?

Het ‘Politiek Café Valkenswaard’ probeert middels zorgvuldig gekozen politieke stellingen, belangrijke agendapunten voor de gemeenteraadsvergadering of netelige kwesties die leven bij de lokale bevolking een discussie op gang te brengen tussen plaatselijke politici en inwoners van Valkenswaard. Politici, de specialisten binnen een fractie, worden gevraagd het partijstandpunt te vertolken en in discussie te treden met collega-politici en/of aanwezigen in de zaal.

Waar wordt het ‘Politiek Café Valkenswaard’ gehouden?

Het ‘Politiek Café Valkenswaard’ heeft als locatie gekozen Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard. Voor het ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt de zaal van Stadscafé De Senaat omgetoverd tot een heuse discussieruimte. Het aanwezige publiek zit/staat dicht op de discussietafel. Vanaf een speciaal podium treden de artiesten op.

Wanneer vindt het ‘Politiek Café Valkenswaard’ plaats?

Het ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt gehouden in een cluster van drie maanden in het voor- en najaar. Dat betekent in de maanden maart-april-mei en in september-oktober-november. De discussiebijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagavond in de week die voorafgaat aan de gemeenteraadsvergadering. Verder wordt rekening gehouden met het verschijnen van de voorjaarsnota of kadernota en de begrotingsbehandeling in het najaar.

Waarom het ‘Politiek Café Valkenswaard’?

Met het ‘Politiek Café Valkenswaard’ willen we bewerkstelligen dat de lokale politiek voor de inwoners van Valkenswaard doorzichtig en begrijpelijk wordt. De inwoners van Valkenswaard moeten verder een bijdrage kunnen leveren aan de meningsvorming van de politici/gemeenteraadsleden. Daarnaast willen we meewerken aan:

  • het wekken van vertrouwen bij de inwoners van Valkenswaard in de politiek
  • het opkrikken van de integriteit en toegankelijkheid van de politici
  • de zorg voor openheid en transparantie

Hoe gaat het ‘Politiek Café Valkenswaard’ verlopen?

De bijeenkomsten van het ‘Politiek Café Valkenswaard’ bestaan uit drie blokken discussie afgewisseld met live-entertainment door aanstormende, jeugdige talenten. In het eerste blok wordt door een expert op een bepaald gebied een stelling geponeerd. Naar aanleiding daarvan volgt een discussie. Het tweede blok staat in het teken van een actueel onderwerp of een onderwerp dat op de agenda staat van de eerstvolgende  gemeenteraadsvergadering. In het laatste en derde discussieblok staan centraal de vragen van bezoekers aan onze website of van hen die daadwerkelijk aanwezig zijn op de discussieavond van het ‘Politiek Café Valkenswaard’. Ruim van tevoren wordt via onze website www.politiekcafevalkenswaard.nl bekend gemaakt op welk onderwerp de vragen betrekking moeten hebben.

July 2010
S M T W T F S
« Apr   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031