Archive for September, 2010

Politiek Café Valkenswaard staat als een huis

De eerste editie van ‘Politiek Café Valkenswaard’ op 21 september mag als geslaagd worden beschouwd. De uitstraling van het geheel in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg oogde professioneel. De reactie van één van de bezoekers: “Het lijkt wel het tv-programma ‘De Wereld draait Door’ van Matthijs van Nieuwkerk”. Over de politieke inhoud werd na afloop nog stevig verder gediscussieerd. Met name ook door enkele jongeren. Conclusie: nog concreter en veel scherper en langdradigheid voorkomen.

In het debatgedeelte viel het de debaters van CDA, H&G en Valkenswaard Lokaal erg zwaar om goed onderbouwd de juiste keuzes te maken. Af en toe viel er dan ook wat vluchtgedrag te bespeuren.

Bij de discussie over de wijze van bezuinigen zaten de woordvoerders van D66, PvdA en VVD in de tang bij de discussieleider. Ze kregen geen ruimte om uit te wijden en zo hun ‘stokpaardjes’ te berijden.

Tijdens het afsluitende vragenrondje met het publiek lagen onder meer de vragen voor of het CMD wel of niet een taak heeft binnen het basisonderwijs en of Volksuniversiteit de Draaikolk en het CMD deels wellicht samengevoegd kunnen worden om overlappingen te voorkomen. Een gesproken column over de klaterende fontein bracht aardig wat hilariteit teweeg. Daarvoor had al luid en duidelijk het applaus geklonken voor de talentvolle zanger Eric Jaspers. Eén van de bezoekers bij het verlaten van de zaal: “Een vermakelijke avond. Een prima combinatie van interessante politiek en subtiel entertainment”.

Foto’s © Copyright Bregje van den Eijnden

Het is bijna zover!

Met zo’n 6 maanden aan voorbereiding is het dan eindelijk zover: vanavond vindt de eerste editie van het Politiek Café Valkenswaard plaats. De Valkenswaardse politici nemen het vanavond tegen en met elkaar op over drie onderwerpen. Op dit moment vinden de laatste technische voorbereidingen plaats voor licht en geluid zodat we vanavond vanaf 20:00 uur kunnen beginnen. U bent van harte welkom. De zaal is open vanaf 19:30 uur en de toegang is gratis. U kunt ons vinden in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 te Valkenswaard. Via route en parkeren kunt u zien waar u kunt parkeren.

Tot vanavond!

21 september is het zover!

De politieke discussie barst los!

‘Politiek Café Valkenswaard’ gaat van start. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 21 september. Plaats van handeling Stadscafé De Senaat, Luikerweg 10 te Valkenswaard. Het programma begint om 20.00 uur.

Aan de bijeenkomst werken mee vertegenwoordigers van alle politieke partijen die in de gemeenteraad van Valkenswaard vertegenwoordigd zijn. In een debatronde onder leiding van Theo van de Loo kruisen met elkaar de degens Monique Krikhaar (CDA), Theo Geldens (H&G) en Peter van Steensel (Valkenswaard Lokaal). De stelling is ‘Politiek is  kiezen tussen twee kwaden, met als gevolg dat je als partij geen keuzes maakt!’

Daarna volgt een discussieronde met als deelnemers Ingeborg Berendsen (D66), Marius van Erp (PvdA) en Iwan Luijendijk (VVD).  Het onderwerp is ’Bezuinigen! Doe je dat structureel of incidenteel?’. De discussieleider is Harry Arkesteijn.

Tijdens het derde en laatste onderdeel beantwoorden de zes genoemde politici vragen van inwoners van Valkenswaard. Centraal daarbij staat ‘Cultuur is het kind van de rekening!’. Dit onderdeel wordt geleid door Theo van de Loo. Vragen in dit kader kunt u indienen via onze website, via vragen@politiekcafevalkenswaard.nl of op de avond van ‘Politiek Café Valkenswaard’ op 21 september.

Op deze eerste politieke bijeenkomst treedt op de zanger Eric Jaspers, bekend van de UNA Night of the Proms. Verder laat een columnist zijn licht schijnen op het politieke leven in Valkenswaard.

De deuren van Stadscafé De Senaat staan voor u open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Frank Paumen
Coördinator werkgroep ‘Politiek Café Valkenswaard’

September 2010
S M T W T F S
« Jul   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930