Archive for April, 2012

‘Small Jester’ bij Politiek Café Valkenswaard

Tijdens het ‘Politiek Café Valkenswaard’ op dinsdag 17 april speelt de Valkenswaardse groep ‘Small Jester’. Het gezelschap bestaat uit Brigitte Tetteroo (zang), Lou van Gerven (toetsen, gitaar, zang) en Dick Hermsen (gitaar en zang).

De muzikale groep is ontstaan uit ‘Court Jester’. Dit gezelschap presenteerde zich tot 2009 gedurende acht jaren in Valkenswaard als een stevige popband. De muzikanten waren van oorsprong werkzaam binnen de gemeentelijke organisatie. De groep repeteerde in De Hofnar en stond daar ook met enige regelmaat op het grote theaterpodium.
Op dit moment is een klein gedeelte van de band nog actief en speelt onder de naam ‘Small Jester’(‘Jester’ betekent Hofnar). Het gezelschap brengt, passend bij de huidige bezetting, fraaie stukken uit het ruime internationale poprepertoire. ‘Small Jester’ zorgt op 17 april, behalve tijdens de pauzes van ‘Politiek Café Valkenswaard’, ook vóór en ná de discussieavond voor muzikaal vermaak. Het optreden begint om 19.40 uur in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard. De toegang is gratis.

Jeroen van Duursen inleider bij politiek café over sport

De inleiding bij het politiek café van dinsdag 17 april wordt gehouden door Jeroen van Duursen uit Waalre. Hij spreekt onder meer over zijn ervaringen bij de centralisatie van sportorganisaties op sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven.

Jeroen van Duursen is bestuurslid van ‘Eindhoven Atletiek’. Vanuit die hoedanigheid is hij onder meer betrokken geweest bij het bijeenbrengen van sporten/sportactiviteiten op het Eindhovense sportpark De Hondsheuvels. Daar is onder meer gevestigd het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum.

Verder is Jeroen van Duursen oprichter van Sportplein Eindhoven. Dit is een multidisciplinair sportgezondheidscentrum in Eindhoven. En is hij mede-uitgever van het hardloopmagazine Runnersplaza. In het dagelijks leven is Jeroen van Duursen praktijkhouder van ‘Osteopathiepraktijk Eindhoven’. Vanuit die hoedanigheid is hij ook osteopaat van de  schoonspringselectie van de KNZB.

De inleiding van Jeroen van Duursen gaat vooraf aan de discussiebijeenkomst van plaatselijke politici. Deze begint om 20.00 uur in Stadscafé De Senaat. De toegang is gratis.

Sport op de agenda

Tijdens de aprilbijeenkomst van ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt aandacht besteed aan de sport en sportaccommodaties in de gemeente Valkenswaard. Naast de plaatselijke politici worden diverse organisaties, die op de een of andere wijze te maken hebben met sport, speciaal voor deze bijeenkomst uitgenodigd. De discussieavond met lokale politici, plaatselijke / regionale instellingen en/of deskundigen én inwoners van Valkenswaard vindt plaats op dinsdag 17 april in de vaste locatie Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.
‘Politiek Café Valkenswaard’ staat deze keer geheel in het teken van de sport in de breedste zin van het woord. Het thema is “’Afslanken’ om beter te sporten!” De uitgangspunten van de gesprekken op deze avond zijn het betaalbaar houden van de sport in Valkenswaard én het samengaan van de verschillende sportverenigingen op het gebied van hun vastgoed. De kernwoorden van deze avond zullen zijn ‘doelmatigheid’ en ‘efficiency’. Als leidraad voor deze bijeenkomst dient het onlangs gepresenteerde rapport “Valkenswaard heeft Vastgoed voor elkaar!”
De bijeenkomst wordt geopend door inleider van de avond Jeroen van Duursen. Hij is bestuurslid ‘Eindhoven Atletiek’ en als zodanig betrokken bij de centralisatie van sporten op sportpark De Hondsheuvels, met onder meer het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum. Verder is hij de oprichter van Sportplein Eindhoven, een multidisciplinair sportgezondheidscentrum in Eindhoven én mede-uitgever van het hardloopmagazine Runnersplaza.nl In het dagelijks leven is Van Duursen praktijkhouder ‘Osteopathiepraktijk Eindhoven’ en osteopaat KNZB van de schoonspringselectie
Op de bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ vindt als eerste een debat plaats naar aanleiding van enkele stellingen. Bij de daarop volgende discussieronde gaan de vertegenwoordigers van alle zes raadsfracties met elkaar in gesprek. Afsluitend is er een vragenronde met vragen uit het publiek. Tussen deze blokken is er een stukje entertainment.
In het eerste blok bij het debat staan politici van coalitie en oppositie tegenover elkaar. Op 17 april zijn dat vertegenwoordigers van D66 en PvdA.
Aan de discussieronde nemen deel vertegenwoordigers van alle politieke partijen die zitting hebben in de Valkenswaardse gemeenteraad. Tijdens dit onderdeel schuiven ook aan zes voorzitters van prominente Valkenswaardse sportorganisaties.
In het laatste blok komen vragen aan de orde van de aanwezigen en vooral ook van de inwoners van Valkenswaard. In de aanloop naar deze politieke bijeenkomst kunnen alle Valkenswaardenaren hun vragen stellen via de website www.politiekcafevalkenswaard.nl of bij aanvang van de bijeenkomst op 17 april.
De avond wordt gepresenteerd door Theo van de Loo en Stefan van Wijchen. De bijeenkomst in Stadscafé De Senaat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
April 2012
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com