Archive for October, 2014

Politiek Café Valkenswaard opent met WMO.

 Tijdens de eerste bijeenkomst van Politiek Café Valkenswaard na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar staat de WMO centraal. Drie specialisten van evenzoveel raadsfracties discussiëren met professioneel betrokkenen.

Het eerste politieke café in de nieuwe raadsperiode is op 21 oktober en vindt zoals te doen gebruikelijk plaats in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

 De organisatie van het politiek café heeft gekozen voor een nieuwe opzet. Ter wille van de verlevendiging van de discussie verschijnen aan tafel drie fractiespecialisten en drie professionals, werkzaam in de sector van het gekozen avondthema.

De avond is verdeeld in twee delen. Voor de pauze is er een discussie tussen de dames en heren aan de tafel. En na de pauze wordt er gediscussieerd met de aanwezigen in de zaal.

Het onderwerp voor 21 oktober betreft de veranderingen binnen de WMO. Vanaf 1 januari van het volgend jaar krijgt de gemeente er tal van taken bij. En tegelijkertijd wordt er bezuinigd. In de kern komt het er op neer dat de nieuwe taken voor de gemeente te maken hebben met individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf. Deze zaken worden vanuit de AWBZ overgeheveld naar de nieuwe WMO.

Uitgaande van deze veranderingen komen tijdens het politiek café drie onderwerpen aan de orde:

  1. Zelfredzaamheid
  2. Gevaar van ongelijke behandeling(binnen de gemeente/tussen de gemeenten onderling)
  3. Beroep op de omgeving is in vergrijzend Valkenswaard niet realiseerbaar.

Tijdens het eerste politieke café in de nieuwe setting verschijnen aan tafel de fractiespecialisten van CDA, H&G en Valkenswaard Lokaal. Als professionals zijn uitgenodigd Hans-Martin Don (voorzitter koepel landelijke WMO-raden), Maryanne Schlösser (directeur specialistische zorg Stichting Valkenhof)en Hetty Tindemans(wethouder zorg en welzijn gemeente Valkenswaard).

De discussie staat onder leiding van Harry Arkestein.

October 2014
S M T W T F S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031