Valkenswaard verandert

Het dodelijke coronavirus houdt de gehele wereld in zijn macht. De raderen van onze economie en onze samenleving zijn langzaam tot stilstand gebracht. De stilte op straat en de angst voor het onzichtbare zet mensen aan het denken en aan het relativeren. Wat is fictie en wat is werkelijkheid? Hoe ziet onze toekomst er straks uit? Wat is nog belangrijk? We zullen moeten zoeken naar nieuwe wegen en mogelijkheden. We zijn in staat om snel te schakelen. Van oud bier kunnen we desinfecterende gel maken en veel werknemers kunnen ook heel goed van huis uit werken. Kantoren en gemeentehuizen zouden mogelijk kleiner kunnen. Minder verplaatsingen met auto’s. We beseffen dat veel vitale producten beter in eigen land kunnen worden vervaardigd. Dat we teveel hebben bezuinigd op sectoren die nu onze inwoners moeten gaan redden. Dat verschillende grote bedrijven alleen kunnen bestaan met behulp van veel subsidiegelden. Zou het niet kunnen zijn dat grote bedrijven en transport meer invloed hebben op het klimaat dat onze agrarische sector. We vragen ons af welke informatie nog betrouwbaar is! We zien hoe verschillende politieke partijen niet achter de leiders staan, maar ze proberen vaker hun eigen voordeel te halen. We zien ook dat niet onze leiders, maar vooral de gewone mensen in de samenleving in staat zijn tot prachtige dingen. De beren voor de raam, het maken van beschermende kleding, het halen van boodschappen en het maken van een online dorpsquiz. De scholen die in enkele dagen kunnen omschakelen naar online lesgeven. Maar we zien ook grote verschillen in onze samenleving. Groepen mensen die het allemaal niet zo serieus nemen. De verdeeldheid tussen de Europese landen onderling. Dat alles, en nog veel meer, zal leiden tot een andere samenleving en economie. De wereld zal niet meer zijn zoals hij enkele weken geleden was. En dan kunnen we blij zijn dat we in ons dorp wonen. Waar we ineens weer veel meer oog hebben voor onze medemens. Waar we ons samen inzetten om het vogelverschrikkerfestival in een nieuwe vorm te laten doorgaan. Waar we een hart op de brandweertoren zetten. Waar we respect hebben voor onze hulpverleners en bestuurders. Waar we samen tegen Corona vechten. Maar wat leren wij van deze crisis? Zullen we straks nog weten wat de vitale beroepen waren? Hoe belangrijk bijvoorbeeld de schoonmakers, vakkenvullers, verpleegkundigen en politiemensen waren. Zullen we weten, wie het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt? Zullen we weten, wie daarvoor verantwoordelijk waren? Wat bestuurders nu van ons vragen is heel veel. Maar nu moeten we overleven. En is er wel tijd voor uitgebreide debatten en bakken kritiek? Als je wilt afrekenen, komt daar nog wel een keer een moment voor. Nu hebben we behoefte aan een sterk bestuur en eensgezinde gemeenteraad. Samen staan voor een nieuw Valkenswaard!!

www.politiekcafevalkenswaard.nl

Comments are closed.

May 2021
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com