Is het spel over?

De afgelopen weken is er veel gezegd over het bouwen van acht woningen aan de Hoppenbrouwers. Een plaatselijke aannemer wil daar mooie boerderijwoningen gaan bouwen. Een beetje vreemd, als je bedenkt dat het gebied tegen het omstreden Dommelkwartier is gelegen! Uit dat bestemmingsplan werd door de toenmalige coalitie van onder andere  CDA, H&G en PVDA de stekker getrokken. De gevolgen daarvan voor de schatkist van Valkenswaard worden op korte termijn duidelijk. In die tijd werd ook het bestemmingsplan Lage Heide vastgesteld. Wij hebben in voorgaande periodes de verschillende fracties in onze politieke debatten in de Senaat gewaarschuwd, dat het vaststellen van dat bestemmingsplan grote consequenties voor het Eurocircuit zou kunnen hebben. Dit als de omwonenden zouden gaan klagen over de geluidsoverlast. Dezelfde fracties waren toen van mening dat dit juridisch helemaal kon worden afgedekt. Niets is minder waar gebleken! Nu staat de gemeenteraad opnieuw voor de keuze om een bestemmingsplan goed te keuren aan de Hoppenbrouwers. Het plan komt heel dicht bij de mooiste speeltuin van de regio te liggen. Opnieuw zijn de fracties van H&G, CDA en de PvdA (huidige coalitie) van mening dat dit bestemmingsplan moet kunnen, mits er voldoende waarborgen zijn voor de speeltuin. Het verleden heeft aangetoond dat dit juridisch niet af te dekken is. De wethouder gaf aan dat er wel iets te regelen is, maar dat het niet helemaal is uit te sluiten. Opnieuw  wordt er een prachtige voorziening in ons dorp bedreigd in zijn voortbestaan. Het lijkt of onze raadsfracties weinig leren van het verleden! Misschien zijn op die plaats wel heel andere mogelijkheden te bedenken, die minder overlast zouden kunnen ondervinden van spelende kinderen. Wat ook bedacht wordt, de rechten van de toekomstige bewoners zijn niet in te perken. De gevolgen van de besluiten die onze politici in het verleden hebben genomen, lijken ze niet erg goed te onthouden. Politici denken niet meer dan vier jaar vooruit en kijken zeker niet om! Lering trekken uit het verleden is ook niet hun sterkste kant. En mocht speeltuin Geenhoven over enige jaren moeten verdwijnen, dan is er niemand die daarvoor de verantwoordelijkheid neemt. Niemand die opstaat om het tegen te houden. Misschien is het daarom beter om nu wat langer en beter na te denken en geen risico te nemen.

www.politiekcafevalkenswaard.nl

Comments are closed.

May 2021
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com