Jeugd aan bod bij ‘Politiek Café Valkenswaard’

Bij het ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt aandacht besteed aan alles wat te maken heeft met de Valkenswaardse jeugd en jongeren. Een belangrijke rol op deze politieke bijeenkomst is weggelegd voor leerlingen van scholengemeenschap Were Di en leden van de Jongerenraad Valkenswaard. De discussieavond tussen jeugdige/niet-jeugdige inwoners van Valkenswaard en lokale politici vindt plaats op dinsdag 16 november in de vaste locatie Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.

De bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ kennen een vast stramien. Er is steeds een debat, een discussie en een vragenronde. Tussen deze blokken is er een stukje entertainment. Aan de politieke avond werken onder meer mee politici, interviewers, een columnist en enkele artiesten. Het centrale thema van deze politieke avond is “Wat zijn de belevenissen van de Valkenswaardse jeugd en hoe speelt de gemeentelijke overheid daarop in?”.

In het eerste blok bij het debat staan politici van H&G (Bram Bots), PvdA (Marie-Therèse Maas) en Valkenswaard Lokaal (Jules Smeets) tegenover elkaar. Zij gaan in op de stelling: “Jongeren, een lust en een last voor Valkenswaard!”

Tijdens het discussieonderdeel wordt specifiek ingegaan op het gezegde: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!” met daaraan gekoppeld de vraag “Geldt dat ook voor Valkenswaard en wat is dan het perspectief voor de  jongeren?”. Bij deze discussie schuiven aan vertegenwoordigers van CDA (François Smits), D66 (Ingeborg Berendsen) en VVD (Iwan Luijendijk).

In het laatste onderdeel komen vragen aan de orde die, op welk vlak dan ook, met de jeugd te maken hebben. Een vrije ronde, als het maar betrekking heeft op de jeugd. De zes politici uit de twee eerste onderdelen van de avond beantwoorden vragen van jeugdige/niet-jeugdige inwoners van Valkenswaard. In de aanloop naar deze politieke bijeenkomst kunnen zij hun vragen stellen via de website www.politiekcafevalkenswaard.nl of bij aanvang van de bijeenkomst van 16 november.

In de pauzes tussen de verschillende politieke blokken zijn er muzikale optredens van enkele leerlingen van scholengemeenschap Were Di. Verder wordt een column uitgesproken door Jacques van Gerven, docent op scholengemeenschap Were Di.

Frank Paumen is als voorzitter van ‘Politiek Café Valkenswaard’ uitermate blij met het thema van de avond. “Eindelijk hebben nu de Valkenswaardse jongeren de gelegenheid om in het openbaar ten overstaan van plaatselijke politici eens hun zegje doen! Om tijdens één bijeenkomst direct contact te hebben met alle politieke partijen van Valkenswaard”. Hij hoopt dan ook dat de jongeren massaal gebruik maken van deze mogelijkheid. “Ik hoop dat ze zich nadrukkelijk zullen laten horen!”

Comments are closed.

November 2019
S M T W T F S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930