Cultuur centraal bij ‘Politiek Café Valkenswaard’

Tijdens de eerste voorjaarsbijeenkomst van ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt aandacht besteed aan de cultuur in de gemeente Valkenswaard. Naast de plaatselijke politici worden diverse organisaties, die op de een of andere wijze te maken hebben met cultuur speciaal voor deze bijeenkomst uitgenodigd. De discussieavond met lokale politici, plaatselijke en regionale instellingen en/of deskundigen én inwoners van Valkenswaard vindt plaats op dinsdag 20 maart in de vaste locatie Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.

‘Politiek Café Valkenswaard’ staat deze keer geheel in het teken van cultuur. Het thema is ‘Cultuur te duur?!’. In deze bijeenkomst komt de nadruk te liggen op wat we, als gemeente Valkenswaard, voor cultuur willen betalen. Daarbij moet ook duidelijk worden hoe het een en ander betaald moet worden.

Bij de bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ vindt als eerste een debat plaats naar aanleiding van enkele stellingen. Bij de daarop volgende discussieronde gaan de vertegenwoordigers van alle zes raadsfracties met elkaar in gesprek. Afsluitend is er een vragenronde met vragen uit het publiek. Tussen deze blokken is er een stukje entertainment. Aan de politieke avond werken onder meer mee politici, interviewers, een columnist en enkele artiesten.

In het eerste blok bij het debat staan politici van coalitie en oppositie, op 20 maart CDA en Valkenswaard Lokaal, tegenover elkaar. Een externe deskundige leidt als gastspreker het thema in.

Tijdens het discussieonderdeel schuiven aan de vertegenwoordigers van alle politieke partijen die zitting hebben in de Valkenswaardse gemeenteraad.

In het laatste blok komen vragen aan de orde van de aanwezigen en vooral ook van de inwoners van Valkenswaard. In de aanloop naar deze politieke bijeenkomst kunnen alle Valkenswaardenaren hun vragen stellen via de website www.politiekcafevalkenswaard.nl of bij aanvang van de bijeenkomst op 20 maart. Op onze website wordt tevens vermeld welke organisaties en instellingen voor deze politieke bijeenkomst zijn/worden uitgenodigd.

De avond wordt gepresenteerd door de nieuwkomer Stefan van Wijchen. De bijeenkomst in Stadscafé De Senaat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Comments are closed.

May 2020
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com