Sport op de agenda

Tijdens de aprilbijeenkomst van ‘Politiek Café Valkenswaard’ wordt aandacht besteed aan de sport en sportaccommodaties in de gemeente Valkenswaard. Naast de plaatselijke politici worden diverse organisaties, die op de een of andere wijze te maken hebben met sport, speciaal voor deze bijeenkomst uitgenodigd. De discussieavond met lokale politici, plaatselijke / regionale instellingen en/of deskundigen én inwoners van Valkenswaard vindt plaats op dinsdag 17 april in de vaste locatie Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.
‘Politiek Café Valkenswaard’ staat deze keer geheel in het teken van de sport in de breedste zin van het woord. Het thema is “’Afslanken’ om beter te sporten!” De uitgangspunten van de gesprekken op deze avond zijn het betaalbaar houden van de sport in Valkenswaard én het samengaan van de verschillende sportverenigingen op het gebied van hun vastgoed. De kernwoorden van deze avond zullen zijn ‘doelmatigheid’ en ‘efficiency’. Als leidraad voor deze bijeenkomst dient het onlangs gepresenteerde rapport “Valkenswaard heeft Vastgoed voor elkaar!”
De bijeenkomst wordt geopend door inleider van de avond Jeroen van Duursen. Hij is bestuurslid ‘Eindhoven Atletiek’ en als zodanig betrokken bij de centralisatie van sporten op sportpark De Hondsheuvels, met onder meer het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum. Verder is hij de oprichter van Sportplein Eindhoven, een multidisciplinair sportgezondheidscentrum in Eindhoven én mede-uitgever van het hardloopmagazine Runnersplaza.nl In het dagelijks leven is Van Duursen praktijkhouder ‘Osteopathiepraktijk Eindhoven’ en osteopaat KNZB van de schoonspringselectie
Op de bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ vindt als eerste een debat plaats naar aanleiding van enkele stellingen. Bij de daarop volgende discussieronde gaan de vertegenwoordigers van alle zes raadsfracties met elkaar in gesprek. Afsluitend is er een vragenronde met vragen uit het publiek. Tussen deze blokken is er een stukje entertainment.
In het eerste blok bij het debat staan politici van coalitie en oppositie tegenover elkaar. Op 17 april zijn dat vertegenwoordigers van D66 en PvdA.
Aan de discussieronde nemen deel vertegenwoordigers van alle politieke partijen die zitting hebben in de Valkenswaardse gemeenteraad. Tijdens dit onderdeel schuiven ook aan zes voorzitters van prominente Valkenswaardse sportorganisaties.
In het laatste blok komen vragen aan de orde van de aanwezigen en vooral ook van de inwoners van Valkenswaard. In de aanloop naar deze politieke bijeenkomst kunnen alle Valkenswaardenaren hun vragen stellen via de website www.politiekcafevalkenswaard.nl of bij aanvang van de bijeenkomst op 17 april.
De avond wordt gepresenteerd door Theo van de Loo en Stefan van Wijchen. De bijeenkomst in Stadscafé De Senaat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Comments are closed.

May 2020
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com