Politiek Café Valkenswaard maakt burgerparticipatie bespreekbaar.

Bij Politiek Café Valkenswaard komt het onderwerp ‘burgerparticipatie’ aan de orde. Drie deskundigen, lokale politici en de inwoners van Valkenswaard komen daarbij aan het woord. De politieke discussie vindt plaats op dinsdag 16 december in Stadscafé De Senaat.

Het thema tijdens de discussieavond is ‘Burgerparticipatie’. De gemeente verwacht immers steeds meer dat de inwoners van Valkenswaard betrokken zijn bij het verbeteren van de kwaliteit van leven in de gemeente.

Bij daadwerkelijke  burgerparticipatie worden de bewoners in de gelegenheid gesteld aan te geven wat ze belangrijk vinden. En op welke manier zij daar invulling en uitvoering aan willen geven. Het doel is steeds dat in gezamenlijkheid gezocht wordt naar een oplossing en dat onder het motto “We komen er samen uit”. Soms door burgers onderling. Soms met hulp van de lokale overheid.

Tijdens de discussieavond worden enkele concrete Valkenswaardse zaken voorgelegd:

  • Verkeersveiligheid rond de Valkenswaardse scholen
  • Inrichting centrum Valkenswaard

Voor deze discussie zijn drie specialisten/ervaringsdeskundigen uitgenodigd om met plaatselijke politici en aanwezige inwoners van Valkenswaard van gedachte te wisselen.

Als deskundigen zijn aanwezig Ine Meeuwis(ex-wethouder Best en betrokken bij buurtinitiatief Samen Sterk Best), Annemiek Verstappen(nieuwe centrummanager Valkenswaard) en Frans van Vonderen(voorzitter Dorpsraad Borkel en Schaft en lid van de WMO-raad Valkenswaard).

Van politiek Valkenswaard is nog niet bekend welke fracties definitief aanschuiven. Alle partijen zijn uitgenodigd.

De bijeenkomst op 16 december vindt plaats in Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard en begint om 20.00 uur. De discussieavond duurt ongeveer twee uur. De toegang is voor iedereen gratis.

 Namens Politiek Café Valkenswaard

Harry Arkesteijn

 

Comments are closed.

June 2019
S M T W T F S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30