Politiek Café Valkenswaard bespreekt verloedering

Het ‘Politiek Café Valkenswaard’ richt het oog op de toekomst van Valkenswaard en legt een link met de verloedering van het dorp. De discussieavond tussen inwoners van Valkenswaard en lokale politici vindt plaats op dinsdag 19 oktober in de vaste locatie Stadscafé De Senaat aan de Luikerweg 10 in Valkenswaard.

De bijeenkomsten van ‘Politiek Café Valkenswaard’ kennen een vast stramien. Er is steeds een debat, een discussie en een vragenronde. Tussen deze blokken is er een stukje entertainment. Aan de politieke avond werken onder meer mee politici, interviewers, een columnist en enkele artiesten. Het centrale thema van de politieke avond op 19 oktober is de onzekere toekomst van Valkenswaard. Alles draait om de vragen:“Wat wilt U met Valkenswaard? Hoe ziet u Valkenswaard in de toekomst?”

In het eerste deel van de bijeenkomst staan bij het debat politici van D66, PvdA en VVD tegenover elkaar. Namens D66 spreekt Karel Los. De PvdA wordt vertegenwoordigd door Peter Leenders. De liberale standpunten worden verdedigd door Anka Schaeken. Het drietal gaat onder leiding van Theo van de Loo in op de stelling: “Valkenswaard weet niet wat het wil, waardoor het ten onder gaat aan de verloedering.” Cruciaal daarbij zijn de al jaren aangekondigde bezuinigingen.

Tijdens het discussieonderdeel wordt specifiek ingegaan op de ‘verloedering’. Daarbij draait het om de opmerkingen: “Verloedering! Kan ik er wat aan doen!” / “Verloedering! Kan ik er wat aan doen?”. Bij de discussie schuiven aan vertegenwoordigers van CDA, H&G en Valkenswaard Lokaal. Namens het CDA is uitgenodigd Bernadette van Leeuwen. André van Daal behartigt de belangen van H&G. En voor Valkenswaard Lokaal voert John van Meurs het woord. Zij discussiëren onder leiding van Harry Arkesteijn.

In het afsluitende politieke blok staat centraal de vraag: “Sluiten de huidige sportfaciliteiten aan bij de toekomstvisie van Valkenswaard?”. De zes politici uit de twee eerste onderdelen van de avond beantwoorden vragen van inwoners van Valkenswaard. In de aanloop naar deze politieke bijeenkomst kunnen inwoners van Valkenswaard hun vragen stellen via de website www.politiekcafevalkenswaard.nl of bij aanvang van de bijeenkomst op 19 oktober.

Tussen de politieke blokken treedt op als poëtisch columnist de ‘Huisdichter van de gemeente Valkenswaard’ de heer Frans Hoppenbrouwers. Verder zal een lokaal zangtalent het podium van De Senaat betreden.

Het politieke debat in De Senaat begint om 20.00 uur. De deuren gaan om 19.30 uur open en de toegang is gratis.

Namens de werkgroep ‘Politiek Café Valkenswaard’,
Frank Paumen

Comments are closed.

December 2019
S M T W T F S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031