Komt tijd, komt (een nieuwe) raad!

Zo zo, er wordt flink gewerkt in Valkenswaard. Wegen, pleinen, parkeerplaatsen, het lijkt wel haast of alles ineens op de schop gaat. En ook allemaal tegelijk…….benieuwd wat dat straks weer voor chaos op gaat leveren wanneer de regen en de blaadjes gaan vallen of, erger nog, de eerste sneeuwvlok neer dwarrelt. Toch is het goed voor ons dorp dat er weer eens iets positiefs gebeurt, want een beetje reuring daar zijn onze inwoners wel aan toe. Af en toe bekruipt ons het gevoel dat alles stilstaat; zelfs de lokale politiek houdt zich opvallend rustig. Niks meer te doen? Doorschuiven? Geen besluiten die genomen hoeven te worden? Of zijn ze stiekem bang om het achterste van hun tong te laten zien. Angst daarop afgerekend te worden bij de Gemeenteraad Verkiezingen op 21 maart 2018? Het lijkt dan misschien rustig in de lokale politiek maar niets is minder waar. Op de achtergrond speelt al van alles in de aanloop naar deze verkiezingen. Verkiezingsprogramma’s worden met veel aandacht opgesteld. En dan natuurlijk het samenstellen van de kieslijst. Beter gezegd: welk poppetje komt op welke plek? Want dat is toch iedere 4 jaar weer een gepuzzel en gesteggel! Blijft de huidige fractieleider wel op een staan? Wie moet van de lijst af en wie moet heel hoog komen te staan. Binnen de verschillende politieke partijen bepalen een handvol Valkenswaardse mensen de volgorde. Een volgorde die vaak gestoeld is op populariteit. Het lijkt er op dat bekendheid meer doorslaggevend is dan kunde. Het samenstellen van een kieslijst is vooral ook bedoeld om stemkanonnen zo hoog mogelijk te zetten. Veel stemmen geven immers meer macht. Nou dat weten die stemkanonnen natuurlijk ook. Ze willen er natuurlijk ook iets voor terug zien. Een prominente plaats op de lijst of een wethouderszetel. Veel is voor de verkiezingen al besloten. Een andere belangrijke vraag: wat gaan ze dit keer weer allemaal beloven om de kiezer voor zich te winnen? Zal het deze keer over de zorg of de economie gaan? Of kijken we wat de partijen gedaan hebben op het gebied van verkeer, Eindhovenseweg en Europalaan. Over een half jaar is het al zover, dan weten we hoe de nieuwe gemeenteraad eruit gaat zien en hoe het nieuwe college gevormd gaat worden. Spannend! Zeker ook met de potentiële nieuwkomer 50Plus. Bij de laatste landelijke verkiezingen hebben zij het in Valkenswaard in ieder geval goed gedaan. Zij zouden zomaar nog eens voor een verrassing kunnen zorgen ten koste van de al zittende partijen in de gemeenteraad. En wie weet meldt zich in de tussentijd nóg wel een nieuwkomer. Je weet maar nooit…… Hoe dan ook, het komende halfjaar wordt een druk halfjaar voor de (kandidaat) raadsleden. Drukke agenda’s vól campagne activiteiten met als hoogtepunt natuurlijk de avond van 21 maart 2018! Ook het Politiek Café Valkenswaard draagt graag een steentje bij aan het informeren van onze inwoners zodat zij straks een weloverwogen keuze kunnen maken. En dát is belangrijk, want als je invloed wilt hebben dan zal je je stem moeten laten horen! Wij zien u graag op 28 oktober, 25 november, 24 februari en/of 18 maart bij onze activiteiten t.b.v. de verkiezingen, check onze website voor actuele berichten hierover: www.politiekcafevalkenswaard.nl

Comments are closed.

February 2020
S M T W T F S
« Jan    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com