KEUZESTRESS?

21 maart 2018. Op het moment dat u dit leest zijn we nog slechts enkele weken verwijderd van de Gemeenteraad Verkiezingen. Weet u het al? Heeft u al nagedacht op welke partij u gaat stemmen? Een lokale partij, of toch een landelijke misschien? Een al lang zittende partij of wellicht kiest u voor een frisse nieuwkomer? Allen hebben hun voors en tegens. En op welk poppetje gaat u stemmen; zeker in óns dorp lijkt dat van groot belang. Kiest u bv. bewust voor een vrouw, wilt u iemand waarvan u weet dat die zich sterk maakt voor bv. ondernemers of jongeren, of denkt u dat ‘Pietje’, die vroeger bij u in de klas zat en toen zo’n gezellige gast was, uw belangen het beste kan vertegenwoordigen? Kortom: hoe goed denkt u na over wie u straks gaat kiezen? Maar vooral: waaróm? Want het is wél belangrijk wat de 8 deelnemende partijen te bieden hebben natuurlijk. Het is dan ook verstandig om u enigszins te verdiepen in de diverse verkiezingsprogramma’s. Wat zijn de plannen? Waar wil men naartoe? Wat zijn de speerpunten van de partijen? En sluit dat aan bij uw eigen gedachtengoed en bij de manier waarop u graag zou zien dat Valkenswaard zich ontwikkelt? Om uw keuze weloverwogen te maken is het wellicht ook een idee om eens in kaart te brengen wat de zittende partijen de afgelopen vier jaar allemaal hebben gedaan. Wat is er van alle beloftes terecht gekomen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Natuurlijk valt het niet altijd mee om waar te maken wat je beloofd hebt in het verleden, niemand heeft een glazen bol waarin je kunt zien wat er staat te gebeuren in 4 jaar tijd. Je krijgt als partij te maken met nieuwe wetten, regels en andere overheidsbemoeienis waar je gewoon in mee moet, of je dat nou leuk vindt of niet. En wat dacht je van alle compromissen die je moet sluiten met je coalitiepartners? Er moet vaak veel water bij de wijn gedaan worden. Maar dat wil niet zeggen dat men daar niet op mag worden aangesproken, het zou ons mogelijk nog kunnen verrassen! Er zijn allerlei manieren om u voor te bereiden op de komende verkiezingen voor de nieuwe Gemeenteraad. Ga eens naar een raadsvergadering, of béter nog, naar een commissievergadering want daar kunt u inspreekrecht voor aanvragen. Stel de dames en heren gewoon eens wat vragen! Of ga eens naar een fractievergadering, zeker weten dat ze u graag zien komen. Ook social media wordt door steeds meer mensen gebruikt om vragen te stellen aan de politieke partijen; ze zijn daar allemaal te vinden, en nu zéker! Hopelijk blijven ze dat ook doen ná de verkiezingen, die interactie is superbelangrijk om te horen wat er leeft in het dorp. Wat óók een goede mogelijkheid is, is om onze debatten te bezoeken vlak voor de verkiezingen. Ook daar zijn de partijen aanwezig en kunt u ze bevragen over verleden, heden én toekomst; wij nodigen u dan ook van harte uit om te komen.

De leden van het Politiek Café Valkenswaard.

Comments are closed.

May 2020
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

politiekcafevalkenswaard

@gmail.com