DE WIJKRAAD ALS KLANKBORD

Weet u het nog? Op 24 februari jl. was ons eerste verkiezingsdebat in CC De Hofnar, waarbij wij behalve de 8 lijsttrekkers ook de vertegenwoordigers van wijkraad Dommelen en dorpsinitiatief Borkel & Schaft te gast hadden. Deze laatste twee hebben daar beide een mooi pleidooi gehouden over hun wijk/dorp, ieder op geheel eigen wijze. Een mooi pleidooi, maar tevens ook een heel helder en af en toe zelfs schrijnend betoog. Daarmee hebben zij heel duidelijk gemaakt hoe belangrijk wijk- en dorpsraden zijn voor ons dorp, en met náme voor de kleinere kernen. De inwoners van Dommelen en Borkel & Schaft mogen zich gelukkig prijzen met de leden van de wijkraad en het dorpsinitiatief, want dit zijn mensen met een groot hart voor hun dorp, die (vrijwillig!) alle zeilen bijzetten om hun wijk/dorp levend en leefbaar te houden. Hulde dus voor deze enthousiastelingen die zo’n belangrijke rol hebben! Want burgerparticipatie en burgerinitiatieven starten vaak hier omdat men weet dat men hier gehoord wordt en gelijkgestemden vindt. Die betrokkenheid en behulpzaamheid zorgen ervoor dat inwoners van deze kernen hier terecht kunnen met hun vragen, zorgen, problemen, ideeën, kennis én talenten! Inmiddels hebben we in Valkenswaard al 9 van deze wijkraden, stuk voor stuk opgericht vanuit idealisme en bestaande uit zeer betrokken wijkbewoners die het beste willen voor hun wijk. Prachtig dus wanneer onze inwoners via deze wijk- en dorpsraden de politiek kunnen bereiken. Want samenwerken is het sleutelwoord, toch? In de diverse verkiezingsprogramma’s en- campagnes hebben we kunnen lezen en horen dat de partijen het ook veelvuldig hadden over samenwerking. En we hebben óók kunnen lezen en horen hoe belangrijk ze de wijkraden vinden en dat daar nog veel winst te behalen is. Wij zijn dan ook erg benieuwd welke stappen er sinds de verkiezingen van 18 maart jl. concreet zijn gezet. Heeft de politiek al gesprekken gevoerd met de diverse dorps-en wijkraden? Zijn er al raadsleden per partij bekend die het onderwerp ‘wijken’ in portefeuille krijgen? Wat zijn de plannen van het nieuwe college aangaande de complexe problematiek in Borkel & Schaft om deze kern te behouden en indien mogelijk om deze te verbeteren? Het werkbezoek van de nieuwe gemeenteraad onlangs aan Borkel & Schaft is een eerste stap in de goede richting natuurlijk, nu maar hopen dat dit een positief vervolg krijgt en dat het geen verkiezingsretoriek was, wij horen het graag! Het zou fantastisch zijn als hier vól op ingezet wordt; samen komen we immers veel verder!

Comments are closed.

July 2019
S M T W T F S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031